Xolesterol səviyyəsini tənzimləməyə kömək edən beş bitki

8 Baxış

Xolesterin hüceyrələrin qurulması və bədənimizdə bəzi vacib maddələrin istehsalı üçün lazımdır. Amma “pis” xolesterinin artıqlığı damar tıxanıqlığı yarada bilər ki, bu da həyat üçün ciddi təhlükədir.

Ancaq bəzi bitkilər xolesterini normal səviyyədə saxlamağa kömək edə bilər.

Turanmedia.az-ın məlumatına görə, TNS “Express”ə istinadən xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisi Pamela Meyson xolesterolu tənzimləmək üçün qida rasionuna aşağıdakı beş komponenti daxil etməyi tövsiyə edir.

Zəncəfil: 70 diabet xəstəsi üzərində aparılan araşdırmaya görə, 12 həftə ərzində gündə 1600 mq zəncəfil yemək xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edə bilər.

Qaragilə: Doktor Meyson hesab edir ki, qaragiləni digər meyvə və tərəvəzlərlə birlikdə pəhrizə daxil etmək ümumi sağlamlığın inkişafına kömək edə bilər.

Zoğal: Bir araşdırmada, quşüzümü istehlak edən şəkərli diabet xəstələrinin lipid profilində yaxşılaşma müşahidə edilib.

Sarımsaq: Araşdırmalar göstərir ki, sarımsaq xolesterin və qan yağ səviyyəsini aşağı sala bilir. Bəzi sarımsaq əlavələrinin ümumi xolesterinin səviyyəsini 29,8 mq/dl azaltdığı sübut olunub.

Jenşen: Jenşenin ümumi və pis xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək etdiyi bilinir.

Dr.Meyson bu bitkilərin potensial qida və sağlamlıq faydaları olduğunu izah edir. Beləliklə, müntəzəm məşq, balanslaşdırılmış pəhriz və digər sağlam həyat tərzi ilə yanaşı, bu bitkilərdən bəzilərini qida rasionuna əlavə etmək “düzgün istiqamətdə bir addım ola bilər”.