Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /sites/turanmedia.az/wp-includes/script-loader.php on line 2678

Koronavirusun ən yaxşı qarşısını alan ərzaqların adları açıqlanıb

171 Baxış

Üzüm və yaşıl çaydakı kimyəvi birləşmələr koronavirusun insan orqanizmində yayılmasının qarşısını alır.

MK-nın məlumatına görə, Şimali Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri apardıqları araşdırmalardan sonra belə qənaətə gəliblər.

Onların tədqiqatlarının nəticələri “Frontiers in Plant Science” nəşrində dərc edilib.

Bildirilir ki, sözügedən məhsullarda SARS-CoV-2 proteaz-fermentlərini bloklaya bilən maddələr var.

Bundan əlavə, məlum olub ki, tünd şokolad və kakao da koronavirus fermentlərinin aktivliyini azaldır.


Məlumat oxu.az saytından götürülmüşdür.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /sites/turanmedia.az/wp-includes/script-loader.php on line 2678